Ötezer takaró és több mint hétszáz lepedő

Segélyszállítmányt küld a szíriai menekülteknek a HM és a katasztrófavédelem

A Honvédelmi Minisztérium (HM) és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a kormány döntése alapján humanitárius segélyszállítmányt küld Törökországba, hogy a szíriai menekültek helyzetén segítsen; a szállítmány szerdán indult útnak.

2012.05.30 17:45MTI

A HM és az OKF közös közleménye szerint Törökország nemzetközi szervezeteken keresztül tett közzé segélyfelhívást a kialakult szíriai menekülthelyzet miatt; olyan eszközökre és felszerelésekre van szükségük, amelyeket a menekülttáborokban tartózkodók elhelyezésekor tudnak felhasználni.

A humanitárius segélyszállítmányt - ötezer takarót és több mint hétszáz lepedőt, amelyek összértéke meghaladja a 7,5 millió forintot - a HM készletéből biztosítják, a csomag szállítását pedig a katasztrófavédelem szervezte meg - írták.

A felajánlott eszközöket szállító kamion szerdán indult Törökországba, várhatóan június 5-én vagy 6-án érkezik meg. Az adomány átadásakor Magyarország kormányát a törökországi magyar katonai attasé képviseli.

Szíria és Törökország viszonya feszült, mert Ankara menedéket nyújt szíriai menekülteknek és ellenzékieknek. A Bassár el-Aszad elnök rezsimje elleni szíriai népfelkelés tavaly márciusi kezdete óta már tízezernél több a halálos áldozatok száma és nagyon sokan menekültek el az országból: közülük több mint 20 ezren Törökországba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.