Három halott: dráma a Damában

Szerbia: kézigránáttal robbantotta fel magát egy kávézóban

Hárman meghaltak, nyolcan pedig megsebesültek, amikor vasárnap hajnalban egy támadó kézigránátot robbantott a bánáti Udvar (Idvor) egyik kávézójában.

2012.06.03 10:50MTI

Az RTS állami televízió jelentése szerint a Dama kávézóban végrehajtott robbantás halálos áldozatainak egyike a kézigránátos támadó.

A szerb tömegtájékoztató eszközök értesülései szerint a kávézóban egy diszkó működik, amelynek biztonsági személyzete vasárnapra virradóra nem engedett be négy férfit a szórakozóhelyre. Állítólag dulakodás is volt a biztonsági őrök és az - egyik szomszédos faluból érkezett - négy férfi között. Ezután a szórakozóhelyről kizártak egyike egy kézigránátot vett elő, és aktiválta azt. Ebben meg akarta akadályozni a testvére, ám a kézigránát felrobbant. A testvérpár, valamint a velük érkezettek egyike a helyszínen meghalt, nyolcan pedig megsebesültek. A sérülteket nagybecskereki (Zrenjanin), pancevói és belgrádi kórházakba szállították.

A dpa német hírügynökség a támadásról beszámoló jelentésében megállapította, hogy a volt Jugoszlávia utódállamaiban még sok fegyver van a lakosságnál, a múlt héten a Szerbiával szomszédos Horvátországban ketten haltak meg kézigránát-robbanásban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.