Társuk szabadon bocsátását követelik

Amerikaiakat raboltak a beduinok Egyiptomban

Beduinok elraboltak a csütörtökre virradó éjjel két amerikai turistát a Sínai-félszigeten.

2012.05.31 11:03MTI

Az eset a Vörös-tengerhez tartozó Akabai-öböl partján, Dahab település közelében történt. Az emberrablók túszaikért - két harmincas éveiben járó férfiért - cserébe állítólag egy bebörtönzött társuk szabadon engedését követelik. Az ügy további részletei egyelőre nem ismeretesek.
   
Az utóbbi hónapokban számos külföldi turista esett beduinok fogságába a Sínai-félszigeten, de valamennyien rövid időn belül visszanyerték szabadságukat.
   
Február 3-án szintén két amerikai turistát ejtettek foglyul egyiptomi idegenvezetőjükkel együtt a Sínai-hegyen lévő Szent Katalin-kolostor közelében, de pár óra múlva épségben kiszabadultak. Az eset előtt négy nappal pedig 25 kínai munkást raboltak el a beduinok, majd 24 órával később elengedték túszaikat.
   
A Sínai-félsziget az Egyiptomba érkező turisták egyik elsőszámú célpontja a hosszan elnyúló homokos strandok és az ott található műemlékek miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.