Folytatják a szoros konzultációkat

Európáról is tárgyalt Obama, Merkel, Hollande és Monti

A Fehér Ház közölte: az európai gazdasági helyzetről és a szíriai válság fejleményeiről tanácskozott videokonferencia keretében szerdán Barack Obama amerikai elnök Angela Merkel német kancellárral, Francois Hollande francia államfővel és Mario Monti olasz miniszterelnökkel.

2012.05.31 07:32MTI

A tájékoztató szerint a G8-ak közelmúltbeli Camp David-i csúcstalálkozóján és az európai uniós vezetők múlt heti nem hivatalos találkozóján lezajlott megbeszélések folytatásaként az államvezetők megvitatták az európai helyzet alakulását. Megállapodtak abban, hogy a G20 országcsoport júniusi mexikói csúcstalálkozójára készülve folytatják a szoros konzultációkat.
   
A nagyhatalmak vezetői megvitatták a szíriai válság fejleményeit, és egyetértettek annak fontosságában, hogy a szíriai kormánynak véget kell vetnie a saját népe elleni erőszaknak, és sürgősen véghez kell vinnie egy politikai átmenetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.