Tiltakozás a húlai mészárlás ellen

Japán kiutasította Szíria tokiói nagykövetét

A japán külügyminisztérium közölte: a húlai mészárlás elleni tiltakozásként Japán szerdán felszólította Szíria tokiói nagykövetét, hogy hagyja el az országot.

2012.05.30 11:39MTI

A japán kormány arra kérte a nagykövetet, Mohamed Gasszán al-Habast, hogy a "lehető leghamarabb" távozzon a szigetországból. "Ezzel a lépéssel Japán a lehető legerőteljesebben fejezi ki tiltakozását Szíria ellen. A japán kormány nemcsak az erőszakcselekmények sorozatát, hanem az emberi jogok súlyos megsértéseit is elítéli" - hangsúlyozta a külügyminisztérium egyik tisztségviselője, s hozzátette, hogy Japán más államokkal egyeztetve hozta meg döntését.
   
A távol-keleti ország azután utasította ki a szíriai nagykövetet, hogy több nyugati ország is így tiltakozott a Húlában elkövetett, 108 áldozatot követelő mészárlás ellen. Damaszkusz pozíciójának további romlását jelzi, hogy mind az európai nagyhatalmak, mind az Egyesült Államok, Kanada és Ausztrália is kiutasította a szíriai diplomácia képviselőit.
   
A múlt héten a közép-szíriai Homsz régiójában található Húlában elkövetett tömegmészárlás hatalmas felháborodást váltott ki a nemzetközi közösségben. Az arab országban lévő ENSZ-megfigyelők vezetője, a norvég Robert Mood vezérőrnagy jelentése szerint az agyonlőtt - többnyire kivégzett - áldozatok között 49 gyerek is volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.