Vonat- és metrófejlesztés is szerepel a tervekben

Az emeletes buszokkal Bagdad "olyan lenne, mint bármelyik más főváros"

Visszatérnek a napokban az emeletes buszok Bagdadba, ahol Szaddám Huszein uralma idején még megszokott látványnak számítottak.

2012.05.29 08:12MTI

Az emeletes buszok az amerikai csapatok 2003-as bevonulása után tűntek el az iraki főváros útjairól, amikor Bagdadban eluralkodott az erőszak és a fosztogatás.

A város ugyan még mindig kaotikus, az új, légkondis buszok azonban megkönnyebbülést és felüdülést jelentenek az utasoknak.

Egy időre "eltűntek, de jó újra látni őket" - mondta az egyik utas. "Mintha Bagdad olyan lenne, mint bármelyik más főváros" - tette hozzá.

Az iraki közlekedési minisztérium hatvan emeletes - Jordániában gyártott - buszt bocsát forgalomba a héten Bagdad útjain, a jegyek 500 iraki dinárba kerülnek, ez fele annak az összegnek, amelyet a gyakran zsúfolt taxikban kell fizetniük az utasoknak.

A kormányzat nemcsak a buszközlekedést akarja fejleszteni, tervei között nagysebességű vonat és metróvonal építése is szerepel. A kiterjedt korrupció miatt azonban a főváros sok lakója kételkedik e programok megvalósulásában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.