Sok a halott és a sérült

Kamionnak csapódott, majd kigyulladt egy zsúfolt busz Indiában

Egy parkoló kamionnak ütközött és kigyulladt egy muzulmán zarándokokkal zsúfolt autóbusz szombatra virradóra az észak-indiai Uttar Prades államban, 16-an meghaltak és több mint kéttucatnyian megsérültek.

2012.05.19 09:41MTI

Az 54 személyes buszon 78-an utaztak, s az utasok közül többen gázolajat és propánbután-gázpalackot vittek magukkal, ami elősegítette a lángot terjedését.
   
Több utas a busz hátsó ajtaján, mások az ablakokon keresztül menekültek ki az égő járműből. A sérülteket, akik közül kilencen súlyos állapotban vannak, egy közeli állami kórházba szállították.
   
A hatóságok bevonták az autóbuszt üzemeltető vállalat engedélyét, és vizsgálatot indítottak ellene, amiért illegálisan engedélyezte gyúlékony anyagok szállítását a járművön.
   
A zarándokok egy muzulmán zarándokhelyre, Ádzsmírba tartottak, ahol egy XIII. századi perzsa szúfi szent sírja található. A baleset Bahráicsban történt, Lakhnautól 130 kilométerre délre.
   
Indiában gyakoriak a buszbalesetek a vakmerő vezetési stílus, a rossz utak és gyengén karbantartott járművek miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.