Kábítószerbandák brutális gyilkosságai

Megcsonkított tetemek tucatjai egy mexikói országút mentén

Legkevesebb 49 ember megcsonkított és műanyagzsákokba tett holttestére leltek a mexikói hatóságok egy országút mellett, az északi Monterrey város közelében.

2012.05.13 22:00MTI

A jelek szerint kábítószerbandák műve volt a brutális gyilkosságsorozat - közölte a tartományi ügyészség. Az első sajtóhírek még 37 halottról szóltak. A 43 férfi és hat nő tetemét helyi idő szerint vasárnap kora reggel találták meg a Cadereyta és Reynosa települések közötti úton, 180 kilométerre az Egyesült Államok határától.

A helyi, állami és szövetségi rendőrség és hadsereg tisztségviselői nagy számban siettek a helyszínre - jelentette internetes oldalán az Excelsior című napilap. Nuevo León szövetségi állam hatóságai még nem kommentálták a történteket. Az utóbbi időben számos hasonló atrocitás történt az országban.

Szerdán Mexikó második legnagyobb városa, a nyugati Guadalajara közelében 18 levágott fejű, megcsonkított holttestre akadtak a rendőrök két autóban az út szélén. Heves harc folyik az ország két fő drogkereskedő bandája, a volt elitkatonák alapította és vezette Zeták, valamint a Sinaloa kartell között, amelyet Mexikó és az Egyesült Államok első számú körözöttje, "El Chapo" Guzmán irányít.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.