Zsúfolt szegénynegyed

Lövöldözés Mexikóvárosban: szinte gyerekeket mészároltak

Öt halottja és két súlyos sebesültje van a Mexikóvárosban szombaton kirobbant lövöldözésnek, az áldozatok 14 és 22 év közötti fiatalok, két lány és három fiú - közölték a mexikói főváros ügyészségén.

2012.05.06 08:28MTI

A lövöldözés eddig ismeretlen okból a mexikói főváros egyik keleti, Iztapalapa nevű kerületében tört ki: a zsúfolt szegénynegyed a bűnözés melegágya a hatóságok szerint. A bűncselekmény két kocsit találtak, a két lány holtteste az egyik járműben volt, míg a több áldozat az aszfalton hevert.

A rendőrség szerint a lövöldözés az utcai harcok része lehet, az előzetes vizsgálatok legalábbis ezt valószínűsítik.

Mexikóvárosban egyébként az országos átlag felét ha eléri a gyilkosságok száma, miközben a drogkartellek főként az északi államokban csatároknak egymással, e belviszályoknak, illetve a rendfenntartó erőkkel való összecsapásoknak az elmúlt öt évben több 50 ezer halálos áldozata volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.