Global Marihuana March

Santiagóban tízezrek tüntettek a marihuána legalizálásáért

Csaknem húszezren tüntettek a marihuána legalizálásáért a chilei fővárosban, Santiagóban szombaton, békés menetben követelve, hogy a drognövény termesztését, terjesztését és fogyasztását engedélyezze a törvény a latin-amerikai országban.

2012.05.06 07:11MTI

Hasonló felvonulások voltak több más chilei nagyvárosban is, így a tengerparti Valparaísóban is a "Global Marihuana March" megmozdulás keretében, amelyet immár nyolcadik éve rendeznek meg a világon a könnyű drog fogyasztásának társadalmi elfogadtatása érdekében.

A népünnepélynek beillő felvonulásokon a kender (cannabis) gyógyászati és élvezeti hatásaival érveltek a legalizálása mellett.

A szárított, megtermékenyítetlen kendervirágzatot hívják marihuánának - préselt gyantája a hasis -, s a cannabisból készített gyógyszereket széles körben alkalmazzák daganatos betegségek gyógyításában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.