Akcióban a Zetas, a Golfo és a Sinaloa

Hídról lelógó halottak és feldarabolt emberek: horror Monterreyben

Kilenc holttestet függesztettek ki egy hídra pénteken a Mexikó északkeleti részében lévő Monterrey városban.

2012.05.05 09:25MTI

Az öt férfi és négy nő kínzás nyomait viselte, szemük be volt kötve. Helyi idő szerint éjfél után egy órával bukkantak rájuk az országos autópálya fölött átívelő hídon. A korlátról lógatták le őket - mondta el az amerikai határon fekvő település egyik városházi illetékese.
   
Órákkal később egy gépkocsiban tizennégy lefejezett holttestre bukkantak ugyanebben a városban. A helyi vámhivatal elé leparkolt kisáruszállítóban fekete plasztikzsákokban hevertek a tetemek, s később a közelben rábukkantak a csonkolt testrészekre is.
   
A halottak valószínűleg a Zetas, a Golfo és a Sinaloa nevű bűnbandák között dúló háborúskodás áldozatai. A három kábítószerkartell Nuevo Laredóért, illetve az Egyesült Államokba vezető útvonalért küzd egymással. Április 17-én a városban ugyancsak 14 feldarabolt holttestet találtak egy teherautóban egy üzenettel együtt, amelyben a Sinaloa banda főnöke bejelentette, hogy megtisztítja Nuevo Laredót a "zetáktól".
   
Előző nap három fotoriporter és egyikük barátnőjének kínzások nyomait viselő, megcsonkított tetemére bukkantak Veracruz államban, ahol szintén a Zetas és a Sinaloa áll szemben egymással. Amióta Felipe Calderón elnök 2006 decemberében elfoglalta hivatalát, ötvenezren haltak meg Mexikóban a drogháborúk miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.