Albert Falco

Elhunyt a Calypso egykori parancsnoka

Marseille-i otthonában elhunyt 84 évesen Albert Falco, Cousteau kapitány hajójának, a Calypsónak egykori parancsnoka - közölték hozzátartozói.

2012.04.22 22:21MTI

"A legkivételesebb ember volt, akivel valaha is találkoztam" - mondta Denis Martin-Laval, aki 58 éven át volt a szombaton meghalt Albert Falco barátja, és aki bő tucatnyi küldetésen volt a Calypso hajóorvosa.

A marseille-i régióban való búvárkodás felfedezése után Albert Falco 1952-ben csatlakozott a Calypso csapatához, 1990-es nyugdíjba vonulásáig vett részt a csapat kalandos munkájában. 1990-ben egy több dokumentumfilmből ismert, fából épült kis kutatóhajó kapitánya lett.

1955-ben búvárként szerepet játszott Jacques-Yves Cousteau tengerkutató és Louis Malle filmes alkotásában, A csend világában, amely a következő évben Arany Pálma-díjas lett a cannes-i filmfesztiválon.

Az 1960-as években Albert Falco több tengeralatti kísérletben vett részt.

Élete végét Marseille és a Francia Antillákon lévő Martinique szigete közötti ingázással töltötte, hogy kielégítse a merülés iránti szenvedélyét és népszerűsítse a tenger világának védelmét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.