Ennyi járhatna nekik?

Jóval nagyobb a prosti-botrány a Pentagon szerint

A Secret Service botrányba keveredett ügynökei nem férhetnek hozzá titkos információkhoz.

2012.04.17 09:03MTI

Amíg a vizsgálat tart, nem férhet hozzá bizalmas információkhoz az amerikai elnök biztonságáról gondoskodó szakszolgálat, a Secret Service 11 ügynöke, akik világraszóló botrányt kavartak viselkedésükkel az Amerikai Államok Szervezetének minapi kolumbiai csúcsértekezlete idején.

George Ogilvie, a szakszolgálat szóvivője közölte hétfőn, hogy a szakszolgálat a vizsgálat idejére megfosztotta az érintett ügynököket a legtitkosabb információkhoz való hozzáférés jogától.

Az érintett "testőrök" készítették elő Barack Obama kolumbiai útját, de a Secret Service az elnök látogatása idején felfüggesztette őket állásukból. Az ügynökség mellőzte az indoklást, a sajtó viszont megszellőztette, hogy az ügynökök prostituáltakat vittek fel a szállodai szobájukba, és ittasak voltak.

Korábbi hírek arról szóltak, hogy az ügynököket segítő öt katona ellen is vizsgálat indult, de Scott Malcom, az amerikai hadsereg egyik szóvivője azt mondta hétfőn, hogy ennél többen érintettek az ügyben.

A botrány beárnyékolta Barack Obama kolumbiai látogatását. A csúcstalálkozó végén Obama közölte: "mérges" lesz, ha kiderül, hogy igazak a sajtóban megjelent hírek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.