Hatalmas földrengés rázta meg Szumátrát

Indonézia - Vége a cunamiriadónak

A Csendes-óceáni Szökőár-előrejelző Központ az egész indiai-óceáni térségben feloldotta a cunamiriadót, amelyet szerdán egy 8,7-es erősségű, az indonéziai Szumátra sziget környékét megrázó földrengés után rendelt el.

2012.04.11 16:23MTI

"A most regisztrált kilengések arra utalnak, hogy a veszély szinte az összes érintett régiót illetően majdnem vagy teljesen megszűnt" - közölte a hawaii hatóság. A korábban kiadott szökőárriadót lefújta Indonézia, az Egyesült Államok, Srí Lanka és India is.
   
A 8,7-es erősségű földmozgást a Szumátra szigetén lévő Aceh tartománytól délnyugatra regisztrálták. Az amerikai földtani intézet (USGS) adatai szerint a rengés fészke a tengerfenék alatt 33 kilométerrel volt, mintegy 495 kilométerre Aceh tartomány fővárosától, Banda Acehtől. Az első földmozgást néhány órával később egy másik nagy, 8,2-es erősségű utórengés követte.
   
A Jakarta Post című indonéziai napilap értesülése szerint a Banda Acehtől délre lévő Meulaboh település partjainál 80 centiméteres hullámokkal kísért "minicunamit" váltott ki az erős földrengés, károkról azonban nem érkezett jelentés.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.