Szumátra szigeténél

8,9-es rengés Indonéziában - Kilengtek a toronyépületek

8,9-es erősségű földrengés volt szerdán az indonéziai Szumátra szigetén lévő Aceh tartománytól délnyugatra; a térség országaiban a hatóságok szökőárriadót rendeltek el.

2012.04.11 12:05MTI

Az amerikai földtani intézet (USGS) adatai szerint a rengés fészke a tengerfenék alatt 33 kilométerrel volt, mintegy 495 kilométerre Aceh tartomány fővárosától, Banda Acehtől. A rengést Szingapúrban, Thaiföldön, Malaysiában és Indiában is érezni lehetett, sok helyen pánikot okozott. Malajzia nyugati partvidékén a városok toronyépületei egy percen át kilengtek.

Indonézia partjai közelében 2004 december 24-én 9,1-es erősségű rengés volt, amely cunamit indított el az Indiai-óceánon. A szökőárban mintegy 230 ezer ember halt meg, egyharmada Acehben.

Forrás: RSOE


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.