Fontos volt

Mianmar - az ellenzék vezetője találkozott az államfővel

A mianmari ellenzék vezetője találkozott szerdán az ország elnökével - közölte egy meg nem nevezett biztonsági forrás, valamint a Nemzeti Liga a Demokráciáért (NLD) ellenzéki párt szóvivője.

2012.04.11 09:29MTI

Mianmarban április elsején részleges parlamenti választásokat tartottak, amelyeken Aung Szan Szú Kji bejutott a törvényhozásba. Szú Kji szóvivője elmondta: Nagyon fontos találkozó volt, az ország demokratizálódásának folyamatáról, a karen lázadókkal folytatott béketárgyalásokról és parlamenti ügyekről beszéltek.

Nemrégiben olyan híresztelések terjedtek el, hogy képviselővé választása után a Nobel-békedíjas politikus a kormány tagja lehet. Szú Kji elutasította a feltételezést, kormánytagsága esetén ugyanis le kellene mondania a képviselőségről.

Egyes megfigyelők szerint az elnök tanácsadójává akarja kinevezni a politikust az etnikai kisebbségekkel való megbékélésért cserébe, amelyekkel a kormányzat tartós békeszerződések megkötéséről igyekszik tárgyalni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.