Bajban az Északi Liga

"Vaffanculo!" - Dagad a korrupciós botrány Olaszországban

Olaszországban szélesedik az Északi Ligát megrázó korrupciós botrány, amely miatt a milánói ügyészség kedden vizsgálatot indított az ellenzéki párt időközben lemondott pénztárnoka, Francesco Belsito és két másik politikusa ellen.

2012.04.05 10:42MTI

Mint az ANSA csütörtökön jelentette, a pártkasszából állítólag 200 ezer euró került illegálisan a pártvezető, Umberto Bossi fiaihoz és további 300 ezer euró az Északi Liga szakszervezetéhez, a SinPá-hoz.
   
A milánói ügyészség a volt pénztárnokot és két másik párttagot közpénzekkel való visszaéléssel, illegális pártfinanszírozással, csalással és pénzmosással gyanúsítja. A 41 éves pénztárnok állítólag a választási kampányra költött összegek visszatérítéseként kapott pénzt sikkasztott el Umberto Bossi családja javára.
   
A Bossi fiainak számlájára átutalt pénzeket a vizsgálat szerint egy villa restaurálására használták fel. Az olasz hatóságok szerdán dokumentumokat foglaltak le a korábbi kincstárnok széfjéből a római képviselőház egyik irodájában.
   
Bossi egyik fia, Renzo azzal válaszolt a vádakra, hogy tiszta a lelkiismerete. "Sohasem vettem el pénzt a ligától" - állította.
   
Umberto Bossi a maga szokott nyers modorában reagált a botrányt firtató újságírói kérdésre. A Corriere della sera című lap által nyilvánosságra hozott videofelvételen egy tv-stábnak azt kiáltotta oda: "vaffanculo", ami értelemszerűen annyit tesz: "Menjetek a p....ba!"

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.