Mindent bevallott

Magyar embercsempészt buktattak le Ausztriában

Nickelsdorfban (Hegyeshalmon) az osztrák hatóságok őrizetbe vettek egy magyar embercsempészt, aki bevallotta, hogy január közepe óta Szegedről csempészett afgánokat az országba.

2012.04.04 15:13MTI

A 29 éves elkövető - az alsó-ausztriai biztonsági igazgatóság szerint - 15 afgánt szállított illegálisan Ausztriába, akiket Fischamend környékén tett ki járművéből. Az afgánok ezután a helyi rendőrségnél lejelentkeztek és politikai menedéket kértek. A hatóságok megindították a nyomozást embercsempészbanda után, amelynek a magyar is tagja volt.
   
Az afgánokat Görögországon, Macedónián és Szerbián át csempészték Magyarországra, majd onnan Ausztriába.
   
Hétfőn a reggeli órákban lettek figyelmesek az osztrák határőrök egy magyar rendszámú fehér kisbuszra, amely az egyik ártéri terület irányába tartott. Kisvártatva ismét megjelent, s nagy sebességgel hajtott fel az autópályára Pozsony felé. Ekkor a rendőrséggel közösen a határ közelében útzárt alakítottak ki, ahol végül a magyar kisbuszt megállították. A férfi bevallotta, hogy "szolgáltatásáért" nem kapott pénzt, hanem egy embercsempész banda valószínűleg szerb tagjának "dolgozta le" adósságát. Fuvaronként 80 ezer forintot engedtek el neki a tartozásból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.