Szerb embercsempészek segítették a migránsokat

Tizennégy határsértő gyalogolt a töltés mentén

Újabb migránsok léptek illegálisan hazánk területére, akikre vasárnap kora reggel Újszegeden a gátőrház közelében találtak rá a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei.

2012.01.16 11:10ma.hu

Az egyenruhások lakossági bejelentés alapján siettek a helyszínre, ahol összesen 14 személy gyalogolt a töltés mentén. Mint kiderült, 12-en Ázsiából érkeztek – 8-an pakisztániak, 4-en afgán állampolgárok -, akiket két szerbiai férfi segített átjutni a zöldhatáron. Utóbbiakkal szemben embercsempészés gyanújával, valamint az illegális migránsok közül 6 fő ellen – mivel nem először próbálkoztak hasonló módon határátlépéssel – beutazási és tartózkodási tilalom megsértése gyanújával büntetőeljárás, a többiek ügyében idegenrendészeti eljárás   indult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.