Börtönbüntetés Észtországban

Ennyi észt: lecsukják az öt korrupt tisztségviselőt

Börtönbüntetésre ítéltek a tallinni önkormányzatot érintő korrupciós ügyben öt embert, köztük a főpolgármester egykori tanácsadóját.

2012.03.30 13:22MTI

Az észt főváros egyik bírósága pénteken kihirdetett ítéletében két és fél éves szabadságvesztést szabott ki az 52 éves Ivo Parbusra. A férfi a kedvező önkormányzati elbírálásért cserébe kenőpénzt kért és fogadott el különféle építőipari vállalatoktól.
   
A másik négy vádlott 3-tól 5 hónapig terjedő börtönbüntetést kapott. Az öt, magát ártatlannak valló férfi már pénteken megkezdte büntetése letöltését.
   
"Egyértelmű jelzésre van szükség, ami azt üzeni a társadalomnak, hogy a megvesztegetésért büntetés jár, mivel a korrupció túlságosan elharapózott Észtországban" - indokolta ítéletét Merle Parts bíró.
   
A kenőpénzes ügyben érintett cégekre 50 ezertől 700 ezer euróig terjedő bírságot szabtak ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.