Pokol a börtönökben

Brutális kínzások folynak Szíriában

Az Amnesty International nemzetközi emberjogvédő szervezet jelentése szerint a legkegyetlenebb kínzásoknak vetik alá Szíriában az őrizetbe vett rendszer ellenes felkelőket.

2012.03.14 10:14MTI

Szerdán megjelent beszámolójában Jordániába menekült, a börtönök poklát túlélőket idézve az AI megállapította: a kínzási módszerek a hetvenes-nyolcvanas évek sötét éveit idézik, amikor a jelenlegi elnök apja, Háfez Aszad is könyörtelenül megtorolta a hatalmát megkérdőjelezők cselekedeteit.
   
Az AI-nek beszámoló ellenzékiek elmondták: az őrizetbe vetteket letartóztatásuk után alaposan elverik. Ezt követően a börtönökben lidérces világ várja őket. A fegyőrök ütlegelik a foglyokat gumibottal, puskatussal, korbáccsal. Rendszerint kezüknél fogva felfüggesztik őket, hogy semmiképpen se tudjanak védekezni. Az elektrosokk is elterjedt kínzási módszer - mutat rá az AI jelentése, amelyet egy nappal a szíriai népfelkelés kitörésének első évfordulója előtt hoztak nyilvánosságra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.