2013-ban csatlakoznak az EU-hoz

Horvátország a schengeni övezethez szeretne tartozni

Ranko Ostojic horvát belügyminiszter közölte: Horvátország két évvel 2013 nyarára tervezett EU-csatlakozása után a schengeni övezetnek is tagjává akar válni.

2012.03.08 19:53MTI

Horvátországnak a nem EU-tag országokkal közös határán, amely az övezethez való csatlakozással az EU új külső határává válik, 450-nel megnövelik a határőrök számát - közölte Ostojic. Emlékeztetett rá, hogy 2013. július 1-jétől Horvátország 120 millió eurós keretet kap határőrizeti feladatokat ellátó helikopterek beszerzésére.
   
A miniszter szerint Horvátországnak biztosítania kell, hogy határa minden kilométerére két határőr jusson. Ahhoz, hogy szavatolják a határok schengeni előírások szerinti működését, mintegy ötezer emberre lesz szükség - mondta csütörtökön Brüsszelben Ranko Ostojic.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.