Betemetve a Colosseum

Eltemette Horvátországot is a hó

Megérkezett Tél tábornok, és fehér takaróval fedte be a tájékot. Nézze meg Ön is!

2012.02.03 17:55ma.hu

Zágráb hó alatt, Split megbénult - tudósít a Dnevnik.hr. Horvátországban a hőmérséklet - 21 fok alá süllyedt, az élet szinte pedig megfagyott.

fotó: dnevnik.hr


Utakat kellett lezárni országszerte, felfüggesztették az autóbuszjáratokat , a repülőgépek nem szállnak fel, illetve a nem hajóznak ki a kompok.

Az igazán jeges pokol az Adria északi részén és Dalmáciában uralkodik. Split megbénult: a járművezetők szinte fellázadtak, mert a hatóságok a durva helyzet ellenére sem tisztították az utakat. A sebészeti osztályokon teltház van: a hó miatt törött csuklókat, szegett lábakat kell ellátniuk az elhavazott dolgozóknak.

Olaszországot sem kíméli az időjárás: a turisták a Trevi-kutat és a Colosseumot is csupa fehérben csodálhatják meg. 1980 óta nem volt ekkora havazás Rómában - délig mintegy 40 centiméter hó zuhogott az olasz fővárosra, de az előrejelzések szerint ez csupán a kezdet volt.

Gianni Alemanno polgármester elmondta: pénteken a gyerekek mintegy 5 százaléka ment csupán az iskolába, és a közlekedést is megbénította a kemény tél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.