Jégolaj-bogyók

Betáraztak a katonák a hidegre

A Magyar Honvédség (MH) 600 katonával és 200 különleges gép- és harci járművel készült fel arra, hogy ha szükséges, segítséget nyújtson a hideg idő és a várható havazás miatt kialakuló esetleges veszélyhelyzetekben - jelentette be az MH Összhaderőnemi Parancsnokságának parancsnoka pénteken Székesfehérváron.

2012.02.03 14:49MTI

Domján László vezérőrnagy sajtótájékoztatón hangsúlyozta: ha szükség lesz rá, mind a létszámot, mind a műszaki eszközök számát növelik. A katasztrófavédelemmel együttműködve elsősorban olyan esetekben segítenek, amelyek megoldásához a katasztrófavédelemnek és a polgári erőknek nincsenek meg a megfelelő műszaki eszközeik.

A honvédségnél a szükséges munkálatokat a regionális védelmi bizottságokkal a kapcsolatot folyamatosan tartó Katasztrófavédelmi Operatív Csoport irányítja, de az egyes alakulatok parancsnokai jogosultak arra, hogy szükség esetén, elsősorban az életmentéssel kapcsolatos kérdésekben, saját hatáskörben is hozzanak döntéseket - mondta a vezérőrnagy.

A sajtótájékoztatót követően az újságíróknak bemutatták azokat a speciális terepjárókat, lánctalpas - és szállító járműveket, amelyek Kolontáron, illetve az árvízi védekezésben is beváltak, s amelyeket szükség esetén Fejér megye területén "vetnek majd be".

Valamennyit tapasztalt, felkészült szakember irányítja. Domján László elmondta: a Magyar Honvédség az év minden napján 1200 katonával áll készenlétben arra, hogy katasztrófahelyzetben segítséget nyújtson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.