Kész menedékjogot biztosítani el-Aszadnak

Megállítanák a mészárlást: Tunézia befogadná a szíriai elnököt

A tunéziai elnök megismételte, hogy kész menedékjogot biztosítani Bassár el-Aszad szíriai elnöknek a mészárlás megállításának érdekében.

2012.03.08 07:39MTI

Monszef Marzúki a BBC-nek adott nyilatkozatában kifejtette, hogy Tunézia, mint az arab tavasz első országa, erkölcsi felelősséggel tartozik a szíriaiaknak. Úgy fogalmazott, hogy a szíriaiak ugyancsak muzulmánok, egy testvéri nép, és Tunézia nem fogadhatja el, hogy nap mint nap száz embert öl meg a szíriai rendszer.

A tunéziai államfő szerint ha meg akarják állítani az öldöklést, a jemeni mintára kell megoldani a válságot, Aszad elnök mondjon le és távozhasson egy biztonságos helyre, különben folytatódni fognak az erőszakos cselekmények.

"Ezért mondtuk, hogy ha a szíriai békének az az ára, hogy menedéket adjunk ennek a fickónak, akkor miért ne?" - fejtegette Marzúki.

Elmondta, hogy javasolták Oroszországnak, fogadja be a szíriai elnököt. Moszkva azonban nemet mondott, és visszatolta a kezdeményezést tunéziaiaknak, mondván, miért nem ők fogadják be. "Akkor azt mondtam, rendben, ha ez az ára a békének, elfogadom" - tette hozzá. Marzúki már február 28-án a La Presse című tuniszi újságnak is elmondta, hogy hajlandó menedéket adni a szíriai elnöknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.