Fán terem a joghurt

Állatból van a zokni egyes gyerekek szerint

Az általános iskolások komoly ismeretbeli hiányosságát fedte fel egy hétfőn nyilvánosságra hozott ausztrál tanulmány.

2012.03.05 21:34MTI

Eszerint a 10 és 12 év közötti gyermekek háromnegyede gondolja, hogy a pamutzoknit az állatok szőréből készítik, több mint egynegyedük pedig azt, hogy a joghurt fán terem.

Az ausztrál művelődésügyi tanács (ACER) által közzétett reprezentatív - 1000 diák bevonásával készített - felmérésből kiderül az is, hogy a válaszadók többsége azzal már tisztában volt, miből készül a kávé vagy a chips, de mintegy 20 százalékuk úgy vélte, hogy a tészta az állatoktól származik, a tükörtojás pedig növényi eredetű.

A tanulmány egy mezőgazdasági lobbicsoport megbízásából készült, és egyúttal felhívta a figyelmet a városi és vidéki gyerekek mezőgazdasági ismereteiben megmutatkozó egyre növekvő különbségekre is.

A mezőgazdaság fontos részét képezi Ausztrália gazdaságának; a szektor termelésének kétharmadát exportálják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.