Támadás az ellenőrzőpontok ellen

Rendőröket mészároltak le Irakban

Egy rendőrparancsnok közölte: összehangolt támadásokat indítottak rendőrségi ellenőrzőpontok ellen hétfőn hajnalban az iraki fővárostól 210 kilométerrel északnyugatra lévő Hádisza városban, és megöltek 26 rendőrt, másik hármat megsebesítettek.

2012.03.05 09:26MTI

Kórházi források ugyanakkor 27 halottról tettek említést.  
   
A merénylők összesen körülbelül 50-en voltak - mondta Oszvald Halaf rendőr alezredes. A támadások helyi idő szerint hajnali két óra körül kezdődtek.
   
Anbár tartomány kormányzójának szóvivője szerint viszont katonákat támadtak meg a fegyveresek, akik a belügyminisztérium ellopott járműveivel közlekedtek.
   
Halaf közlése szerint a támadók egyenruhát viseltek. Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat áll a támadások hátterében, mert az egyik autóban a szervezetre utaló nyomokra bukkantak - tette hozzá.
   
Az alezredes elmondása alapján a katonai egyenruhás támadók először Hádiszáról keletre csaptak le ellenőrzőpontokra, majd a városba hajtottak, ahol újabb fegyveresek csatlakoztak hozzájuk. 
   
Ezt követően erőszakkal behatoltak Mohammed es-Sofer ezredesnek, a hádiszai különleges egységek egykori parancsnokának az otthonába, és magukkal hurcolták a főtisztet, miután három testőrét lelőtték. Elraboltak otthonából egy századost is, akinek három testőrével úgyszintén végeztek.
   
A hatóságok a városban kijárási tilalmat rendeltek el, rendőrök és katonák fésülik át a területet a támadók után kutatva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.