12 órát alkudozott

Túszdráma: három embert lőtt meg a munkanélküli

Tizenkét órás huzavona után péntek hajnalban feladta magát a rendőrségnek az a görög munkanélküli férfi, aki előző nap lőfegyverével megsebesített három személyt és további kettőt túszul ejtett egy észak-görögországi üzemben.

2012.03.02 07:19MTI

A férfit nyolc hónappal ezelőtt bocsátották el a Heleszi nevű gyárból. Amikor belépett az üzem területére, rálőtt a tulajdonosra és egy bolgár alkalmazottat is megsebesített, majd túszul ejtett két sofőrt. Később egy rendőrt a kezén talált el.

A túszdráma 12 órán át tartott, s a rendőrök tárgyaltak a túszejtővel, aki azt követelte a gyártól, hogy fizesse ki a szerinte neki járó 31 ezer eurót. Kérésére a rendőrök antidepresszáns gyógyszert adtak neki, s ezután gyorsan rendeződött minden. A férfi feladta magát: kidobta fegyverét az épületből, majd kisétált belőle.

Két túszának nem esett baja.

Az eset az Athéntől 800 kilométerre északkeletre fekvő Komotini városban történt. A rendőrség szerint az 52 éves férfi több éve dolgozott a gyárban, elbocsátásakor azt ígérték, hogy később visszaveszik. Volt kollégái elmondása szerint négy napja éhezik.

A műanyag háztartási cikkeket készítő Heleszi 300 munkásának a felét bocsátották el a közelmúltban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.