Lövöldözött, majd túszokat ejtett

Görögország - Fegyverrel ment vissza a üzembe az elbocsátott alkalmazott

Egy munkanélküli férfi csütörtökön lőfegyverével megsebesített három személyt és további kettőt túszul ejtett egy észak-görögországi üzemben.

2012.03.01 17:30MTI

A férfit nyolc hónappal ezelőtt bocsátották el a Heleszi nevű gyárból. Amikor belépett az üzem területére, rálőtt a tulajdonosra és egy bolgár alkalmazottat is megsebesített, majd túszul ejtett két sofőrt. Később egy rendőrt a kezén talált el.
   
Az eset az Athéntől 800 kilométerre északkeletre fekvő Komotini városban történt. A hatóságok szerint a kórházba szállítottak sérülései nem életveszélyesek. A rendőrség elmondta, hogy a város ipari negyedét körülzárták és megpróbálnak tárgyalni a túszejtővel. Az 52 éves férfi több éve dolgozott a gyárban, elbocsátásakor azt ígérték, hogy később visszaveszik. Volt kollégái elmondása szerint négy napja éhezik.
    
A támadás indítéka egyelőre nem ismert. A műanyag háztartási cikkeket készítő Heleszi 300 munkásának a felét bocsátották el a közelmúltban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.