Tévedett az államügyész-helyettes?

Baki: már rég nem azt gondolja a melegekről az indiai politikus, amit mond

Rossz papír került PP Malhotra indiai államügyész-helyettes elé, így a homoszexuális kapcsolatot legalizáló 2009-es törvénnyel szembefordulva "erkölcstelennek" és a "társadalmi rend ellen valónak" nevezte a melegek szexuális kapcsolatát.

2012.02.23 18:49MTI

A BBC brit műsorszolgáltató szerint Malhotra egy évekkel korábbi álláspontot ismertetett a legfelsőbb bíróság előtt, amely a múlt héten egy kérvény nyomán megkezdte az új törvényt ellenző csoportok kifogásainak vizsgálatát.
   
Sok jogásznak elkerekedett a szeme, amikor Malhotra szájából a következő szavak hangzottak el: "Az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat erkölcstelen és a társadalmi rend ellen való, valamint nagy az esélye annak, hogy emiatt egyes betegségek könnyebben terjedhetnek." Az államügyész-helyettes hangsúlyozta, hogy India erkölcsi és társadalmi értékrendje különbözik a Nyugatétól, és országának nem kellene más államok gyakorlatát követnie. Malhotra azt mondta: a társadalmi ellenzés elég erős ahhoz, hogy a homoszexuális kapcsolatok büntethetőek legyenek.
   
A belügyminisztérium távolságtartással kezelte az esetet, és kiemelte: a tárca hivatalos véleménye mit sem változott az utóbbi években, a Malhotra-ügy "kommunikációs baki".
   
Az újdelhi bíróság 2009-ben törölte el azt a 148 éves, még a gyarmati időkből származó jogszabályt, amely "természet ellen való bűnnek" nevezte az azonos neműek közötti szexuális kapcsolatot. A törvényt megszegők akár 10 év börtönbüntetést is kaphattak.
   
Az indiai meleg közösség üdvözölte az új rendelkezést, amely szerintük megvédi őket a zaklatástól és az üldöztetéstől. Egyes politikai, társadalmi és vallási csoportok azonban szívesen látnák viszont a régi jogszabályt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.