Kihagytak valamit

Újra kell kezdeni a holokauszttagadó Williamson püspök perét

Eljárási hiányosságok miatt újból kell kezdeni annak az angol püspöknek a perét, akit a holokauszt nyilvános tagadása miatt állítottak bíróság elé Németországban.

2012.02.22 14:51MTI

Mint a per felülvizsgálati kérelmét vizsgáló nürnbergi tartományi felsőbíróság szerdán közölte, a Richard Williamson ellen benyújtott vádiratban az illetékes regensburgi hatóság nem jelölte meg, milyen módon és pontosan hol látott napvilágot a püspök vitatott interjúja.

Williamson, a Szent X. Pius Testvériség nevű tradicionalista egyházi szervezet tagja 2008 végén, egy svéd tv-csatornának adott interjúban tagadta a világháborús gázkamrák létezését és azt, hogy a nácik hatmillió zsidót gyilkoltak meg. Emiatt egy német bíróság 6500 euró pénzbüntetésre ítélte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.