A pápa nem tudott róla

Áprilisban kezdődik a holokauszttagadó Williamson püspök pere

Az augsburgi járásbíróság április 16-án kezdi meg a holokausztot tagadó brit tradicionalista püspök ügyének tárgyalását.

2010.01.27 14:09MTI

A per első napjára a bíróság elrendelte a 69 éves Richard Williamson személyes megjelenését - közölte szerdán a testület szóvivője. Hogy a Szent X. Pius Papi Testvériséghez tartozó konzervatív főpap csakugyan elmegy-e a tárgyalásra, azt nem lehet tudni.

A jogi eljárást mindazonáltal távollétében is elindítják. Williamson egy évvel ezelőtt a regensburgi járásban található Zaitzkofen papi szemináriumában vitatta zsidók tömeges legyilkolását a náci diktatúra idején. Nyilatkozata, amelyet egy svéd televíziónak adott, azért is keltett felháborodást, mert XVI. Benedek pápa nem sokkal az ominózus nyilatkozat után feloldotta a Pius Testvériség négy - engedély nélkül fölszentelt - püspökének a kiközösítését.

Az érintettek között volt maga Williamson is. A Vatikán állítása szerint a pápa nem tudott Williamson nyilatkozatáról, amikor a püspököt a kiközösítés alól feloldotta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.