Hetekre lecsukják a kuvaitit

Síitákat sértegetett a szunnita blogger: őrizetbe vették

A fiatalember ügyvédje közölte: a kuvaiti ügyészség elrendelte hétfőn a 21 napos fogva tartását egy kuvaiti szunnita bloggernek, akit azzal vádolnak, hogy a Twitter közösségi oldalra feltett cikkében megsértette az emirátus síita kisebbségét.

2012.02.20 13:42MTI

Mohamed al-Mulajfit február 11-én idézte be a politikai rendőrség az ügyben - tette hozzá Jákúb Bahbúd ügyvéd. Mint mondta, védencét főként a síita hit becsmérlésével és hamis hírek terjesztésével vádolják, amelyek rontják Kuvait képét. Az ügyvéd jelezte, hogy fellebbeznek a négy gyermeket gondozó özvegy férfi felmentése érdekében.
   
A kuvaiti síiták, akik az 1,17 millió kuvaiti mintegy harmadát alkotják, tüntettek az írás miatt, és eljárást követeltek a szerző ellen. Mulajfi, aki az igazságügyi, vallás- és iszlámügyi miniszter alkalmazottja, valamint író, határozottan visszautasította a vádakat, s azt hangoztatta, hogy nem állt szándékában egyetlen vallást sem megsérteni - tette hozzá ügyvédje.
   
Kuvaitban feszült a szunniták és a síiták közötti viszony az elmúlt hónapokban, nem függetlenül attól a feszültségtől, amelyet a bahreini és szíriai erőszakhullám váltott ki a térségben. Szeptemberben háromhavi börtönre ítéltek egy szunnita és egy síita aktivistát Twitter-bejegyzéseik miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.