Nem heveri ki egyhamar

Lakat alatt Bojovic: Szerbia odacsapott a szervezett bűnözésnek

Szerbia olyan csapást mért a szervezett bűnözésre, amelyet nem fog egyhamar kiheverni - jelentette ki Boris Tadic szerb elnök pénteken, annak kapcsán, hogy Spanyolországban őrizetbe vették a körözött Luka Bojovicot és társait.

2012.02.10 19:09MTI

"Szerbia egy lépésre áll attól, hogy megnyerje a szervezett bűnözéssel szembeni csatát, nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy Szerbia olyan csapást mérjen a szervezett bűnözésre, amelyet évtizedekig nem fog tudni kiheverni" - mondta Tadic, és utalt arra, hogy Szerbia kérni fogja az összes letartóztatott személy kiadatását Spanyolországtól.

Ivica Dacic belügyminiszter pénteki belgrádi sajtótájékoztatóján annak a véleményének adott hangot, hogy a négy szerb bűnöző spanyolországi elfogásával a "zimonyi klán gyakorlatilag megszűnt létezni".

Dacic elmondta, hogy "már hónapokkal ezelőtt voltak információik a négy bűnözőről, akik Spanyolországban bolyongtak, és fennáll a gyanú, hogy ott is elkövettek bűncselekményeket". A szerb bűnözőket csütörtökön délután fogták el Valenciában.

Luka Bojovicot, Sinisa Petricet, Vlado Milisavljevicot és Vladimir Mijanovicot többrendbeli gyilkossággal, gyilkossági kísérletekkel vádolják. Milisavljevic részt vett a Zoran Djindjic néhai miniszterelnök elleni 2003-as merényletben is.

Djindjicet 2003 márciusában, a szerb kormány belgrádi székházának udvarán lőtte agyon egy orvlövész, Zvezdan Jovanovic. Milisavljevicet 2007-ben távollétében 35 év börtönre ítélték Szerbiában, mert segédkezett a merénylet végrehajtásában, további 40 évnyi börtönt pedig egyéb bűncselekmények miatt szabtak ki rá. Milisavljevic a Djindjic-merénylet óta szökésben volt. A szerb belügyminisztérium megkezdte a kiadatási eljárás előkészületeit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.