Átalakítják a Szentszékkel kötött megállapodást

Semjén a Vatikánban tárgyalt

Hivatalában fogadta Dominique Mamberti érsek, a Vatikán külügyminisztere csütörtökön a szentszéki látogatáson tartózkodó Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest.

2012.01.26 16:29MTI

A felek az új alaptörvényre, egyházi törvényre, illetve a megváltozott oktatási és adótörvényekre tekintettel megállapították, hogy mind a Szentszék, mind Magyarország szükségesnek tartja a korábbi megállapodás átalakítását, illetve készek új megállapodást kötni.
   
A Miniszterelnökség csütörtökön a tárgyalásokról szólva arról is tájékoztatott, hogy ezért a Szentszék, illetve a magyar kormány tárgyalódelegációt nevez ki.
   
A közlés szerint Semjén Zsolt tájékoztatást adott a Magyarországgal kapcsolatban kialakult gazdasági és politikai helyzetről. A megbeszélésen kiemelte, hogy hazánk ellen ideológiai és politikai támadás zajlik, elsősorban az alaptörvényben megnyilvánuló keresztény értékek miatt.
   
"Politikai zsarolás történik, az országgal szemben megfogalmazott vádak alapvetően politikai természetűek, a konkrét kifogások pontos megjelölése nélkül. Kettős mérce érvényesül, vagyis Magyarországon olyan szempontokat kérnek számon, amelyeket nem sérelmeznek más országok vonatkozásában" - fogalmazott a kormányfő kereszténydemokrata helyettese.
   
A miniszterelnök-helyettes ugyanakkor kifejezte a kormány készségét a kompromisszumokra és a szükséges törvénymódosítások megtételére. Mamberti érsek a találkozón üdvözölte a keresztény értékek hangsúlyos megjelenését Magyarország alaptörvényében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.