Nem jött a segítség

Terror Etiópiában: megmenthették volna a kutatóorvos életét

Az etiópiai merénylet egyik magyar túlélője, Winter Zoltán szerint az időben érkező orvosi segítség megmenthette volna a támadásban megsérült Szabad Gábor kutatóorvos életét.

2012.01.23 14:49MTI

Az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontjának munkatársa hétfőn Szegeden, az expedícióban szintén részt vevő feleségével, Puskás Irénnel közösen tartott sajtótájékoztatóján elmondta: Szabad Gábort az oldalán érte a támadók egy lövése, s bár a férfi erősen vérzett, több mint tizenhárom órán át életben tartották. 

A 39 esztendős orvosban – az etióp hatóságok ígérete alapján - azzal tartották a lelket, hogy hamarosan helikopteren segítség érkezik, de az csak másfél nappal a támadás után ért oda – közölte Winter Zoltán. 

A turistacsoportot múlt kedden hajnalban támadták meg Etiópiában, a merénylet következtében két magyar, két német és egy osztrák állampolgár meghalt, két németet és két etiópot elraboltak; egy további magyar állampolgár megsérült, őt egy itthoni kórházban ápolják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.