Afganisztán déli részén zuhant le

Lángolva csapódott a földbe egy NATO-helikopter

A helyi rendőrség közölte: lángolva lezuhant a NATO vezette nemzetközi biztonsági erő (ISAF) egyik helikoptere Afganisztán déli részén hétfőn.

2012.01.16 11:32MTI

A NATO vezette nemzetközi biztonsági erő (ISAF) közölte, tudomása van az esetről, amelyet kivizsgál majd. A tálib felkelők internetes oldalukon mindenesetre azt állították, hogy ők lőtték le a gépet. Az első jelentések még egy ISAF-helikopter lezuhanásáról szóltak.
   
Kamaluddin Serzai, Hilmend tartomány Nad Ali körzetének rendőrparancsnoka korábban azt mondta, hogy Sóra település közelében zuhant le a szövetséges erők egyik helikoptere. Hozzátette, hogy a gép már a levegőben lángolt, valószínűleg műszaki hiba okozta az orosz gyártmányú gép balesetét. 
   
Számtalan orosz gyártmányú helikoptert bérel a NATO teherszállítási feladatokra. A szövetségeseknek azért van szükségük ezekre a gépekre, mert így elkerülhető a közúti szállítás, ahol a felkelők az utak elaknásításával próbálnak veszteséget mérni a külföldi erőkre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.