Összecsaptak a helyiek a rendfenntartókkal

Újabb tibeti tiltakozott Kína ellen önmagát felgyújtva

Tibettel foglalkozó, londoni székhelyű nemzetközi szervezetek közölték: újabb tibeti gyújtotta fel magát szombaton, a délnyugat-kínai területen, nyilvánvalóan a kínai uralom elleni tiltakozásul.

2012.01.14 13:51MTI

Az International Campaign for Tibet (ICT) és a Free Tibet tájékoztatása szerint a Szecsuan (Sichuan) tartománybeli, túlnyomórészt tibetiek lakta Apa (Aba) megyében történt önégetés előtt helyiek - azaz tibetiek - összetűztek a rendfenntartó erőkkel.
   
Az elmúlt egy évben feltehetően legalább 16 buddhista szerzetes, apáca és más tibeti gyújtotta fel önmagát, nagyrészt Szecsuan tartomány hagyományosan tibetiek lakta övezeteiben. A legtöbb tiltakozó Tibet szabadságát és a dalai láma hazatérését követelte. A tibeti buddhisták szellemi vezetője a kínai uralom elleni 1959-es, elbukott lázadás után Indiába menekült és azóta is száműzetésben él.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.