14 embert szabadítottak ki

Kalózokat fogtak a dánok

A dán haditengerészet saját vasárnapi közlése szerint elfogott egy feltételezett kalózhajót Szomália partjai közelében, és kiszabadította az azon túszul fogva tartott 14 embert.

2012.01.08 17:50MTI

A NATO vezette Ocean Shield kalózellenes hadműveletben részt vevő Absalon hadihajó legénysége szombaton fogta el a halászhajót 25 feltételezett kalózzal és a túszokkal a fedélzetén. A fogva tartókat - akik valószínűleg szomáliaiak - vasárnap kihallgatták - közölte Mikael Bill szóvivő.

Az Absalon kapitánya által kiadott közlemény szerint az elfogási műveletben senkinek nem esett bántódása. A túszok pakisztániak és irániak voltak - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.