Gépkarabélyokkal lőtték a keresztényeket

"Isten nagy!" - Húsz nigériait mészároltak le az iszlámisták

Fegyveresek Nigéria északi részén pénteken megtámadták a maiduguri városházát és legalább húsz embert megöltek.

2012.01.06 18:09MTI

A helyi keresztények gyűlést tartottak az épületben, amikor a fegyveresek "Isten nagy!" kiáltásokkal rájuk törtek és lőni kezdték őket gépkarabélyaikból.
   
A támadás öt nappal azután történt, hogy a Nigéria északi részén tevékenykedő, Boko Haram nevű szélsőséges iszlámista szekta felszólította a keresztényeket, hogy távozzanak az országrészből.
   
Csütörtök este fegyveresek az ugyancsak északi Gombe városban támadtak meg egy templomot, s hat embert megöltek.
   
A Boko Haram azután szólította fel távozásra az északon élő keresztényeket, hogy a nigériai államfő szükségállapotot rendelt el a szekta terrorcselekményei miatt. A csoport karácsonykor öt merényletet követett el, s a madalai Szent Teréz templomban végrehajtott robbantással 44 embert ölt meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.