Hat embert mészároltak le

Keresztényeket gyilkoltak Nigériában

Fegyveresek tüzet nyitottak keresztény hívekre Nigéria északi részén, megölve hat embert és megsebesítve másik tízet - közölte a templom lelkésze.

2012.01.06 07:24MTI

Afrika legnépesebb országában az utóbbi időben támadások egész sorozata indult keresztények ellen, s félő, hogy az incidensek felekezetközi konfliktust robbanthatnak ki.

A fegyveresek csütörtök este hatoltak be Gombe város keresztény templomába, és szórványosan lövöldözni kezdtek a hívekre - mondta el John Jauro lelkipásztor, akinek felesége szintén életét vesztette a támadásban.

A merénylet elkövetőjeként egyetlen csoport sem jelentkezett. A Boko Haram iszlamista szekta - az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat egyik afrikai hajtása - mindazonáltal kedden megfenyegette és távozásra szólította fel az északi országrészben élő keresztényeket.

Goodluck Jonathan nigériai elnök a Boko Haram terrorcselekményei miatt múlt szombaton szükségállapotot rendelt el négy észak-nigériai szövetségi államban. Nigéria 160 milliós lakossága élesen megosztott: az ország északi részén élők nagy többségükben muzulmánok, a délen élők pedig keresztények.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.