Szilárd bizonyítékok

Legyilkolták a tüntetőket - Mubaraknak véres a keze?

Az elkergetett egyiptomi elnök, Hoszni Mubarak perének ügyésze kijelentette szerdán: szilárd bizonyítékai vannak arra, hogy Mubaraknak szerepe volt az ellene tüntetők megölésében.

2012.01.04 17:50MTI

Musztafa Szulejmán egyúttal bírálta az új hatóságokat, amiért nem működnek együtt a vádhatósággal.

A MENA egyiptomi hírügynökség jelentése szerint az ügyész azt mondta: "a vád megerősítette, hogy Mubarak, Adli (volt belügyminiszter) és hat magas rangú biztonsági illetékes" voltak a felbujtói annak, hogy a rendfenntartók a tavalyi év elején lőttek az elnök ellen tüntető tömegre. Ezen akciókban több mint 800 ember halt meg.

A vádló szemére vetette az újonnan alakult egyiptomi hatóságoknak, hogy "szándékosan elutasították az együttműködést a váddal" a volt elnök felelősségének meghatározásában.

A helyi lapok szerint elképzelhető, hogy Szulejmán a vádbeszéd utolsó napján, csütörtökön a lehető legsúlyosabb büntetést fogja kérni Mubarakra, ami adott esetben a halálbüntetés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.