Zuhanás 1500 méterről

Borzasztó hegyomlás Svájcban: négymillió köbméter kő mozdult meg

Mintegy négymillió köbméter kőzet zuhant egy völgybe Svájcban egy hatalmas hegyomlás következtében.

2012.01.04 17:20MTI

A gránittömegek a 3370 méter magas Piz Cengalo csúcs alatt lazultak ki Bergell régióban az olasz határnál - mondta el Christian Wilhelm, a természeti veszélyekkel foglalkozó hivatal munkatársa Churban.

A szikladarabok több mint 1500 méteres magasságból zuhantak le a lakatlan Bondasca-völgybe. A szakértők szerint valószínűleg az elmúlt évtizedek legnagyobb hegyomlása történt. Különleges méretű tömegről van szó - fejtette ki Curdin Mengelt, a hivatal déli kantonokat képviselő munkatársa.

A pontos méretekről további felderítő repülések után jutnak információhoz.

"A hegyomlás olyan, mint egy erőteljes homoklavina. A közeli falu, Soglio lakói hallották a zajokat és jelentették az esetet. Ez egy megszokott geológiai jelenség, a mostani bekövetkeztét pedig egy nyári kisebb omlás és a repedések is előre jelezték" - mondta el Wilhelm.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.