Gyilkoltak a biztonsági erők

Ismét hullottak a tüntetők Szíriában

Legalább tizenkét ellenzéki tüntetőt megöltek a szíriai biztonsági erők pénteken, miközben több mint negyedmillió ember vonult az utcára az arab országban, tiltakozásul Bassár el-Aszad szíriai elnök rendszere ellen.

2011.12.31 09:22MTI

Homsz városában öt rendfenntartó halt meg egy lövöldözésben - közölték ellenzéki aktivisták.
   
A pénteki imát követően 74 különböző helyen - a többi között a Damaszkusztól 320 kilométerre található Idlibben, Maaret an-Nomanban, Han Sejkúnében és Szarakebben - vonultak utcára a tiltakozók. Az utóbbi két városból a szíriai hadsereg kivonta a tankokat, mert a területre érkeznek az Arab Liga megfigyelői - tudatta az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (SOHR) nevű, londoni székhelyű jogvédő szervezet.
   
A megfigyelők jelenléte azonban Szíria-szerte csak felbátorította a tüntetőket, akik szeretnék megmutatni mozgalmuk erejét.
   
Ellenzéki aktivisták szerint a kormányerők öt embert agyonlőttek Hama városában, további ötöt pedig a déli Deraában. Másik két tüntető életét a kelet-szíriai Idlib tartományban oltották ki, ahol további 37-et megsebesítettek. Damaszkusz elővárosában, Dumában legalább két tucat tüntető sebesült meg a rendfenntartókkal vívott összetűzésben.
   
Az ENSZ adatai szerint a március közepén kezdődött megmozdulásokban eddig több mint 5 ezren, más források szerint több mint 6 ezren haltak meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.