Enyhe gázmérgezés

Már nem lángol az orosz-atomtengeralattjáró

Eloltották a Jekatyerinburg orosz atomhajtóműves tengeralattjárón csütörtökön keletkezett tüzet - közölte pénteken Szergej Sojgu, az orosz rendkívüli helyzetek minisztere.

2011.12.30 13:26MTI

A tárcavezető a lángok keletkezése után létrehozott operatív törzs ülésén jelentette be, hogy a tüzet teljes mértékben eloltották, és a további teendőket a védelmi minisztérium végzi.

Sojgu közölte, hogy a legénység tagjai közül hetet enyhe gázmérgezéssel kórházba szállítottak. A hatóságok már korábban jelezték, hogy nem mértek radioaktív sugárzást, a környék lakóit nem fenyegeti veszély.

A tűz akkor keletkezett, amikor a tengeralattjáró nagyjavítása folyt a roszljakovói hajógyár dokkjában. A tüzet a technológiai előírások megsértése okozta. A hajóról már korábban minden fegyvert leszereltek, a reaktort leállították.

A ballisztikus rakéták indítására alkalmas Jekatyerinburgot még a szovjet időkben, 1985. december 30-án állították hadrendbe. Egy illetékes szerint a tűz nem érintette a hajó berendezéseit, gépszerkezetét, így a nagyjavítást elvégezve a következő évben ismét az északi orosz haditengerészeti flotta kötelékébe helyezhetik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.