Nem tárgyal velük

Putyinnak nem létezik az ellenzék

Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök nem lát lehetőséget arra, hogy az ellenzékkel tárgyaljon, mivel az szerinte túlságosan szétszabdalt.

2011.12.28 13:47MTI

A volt államfő, egyben a cím legfőbb várományosa szerdán újságíróknak nyilatkozva azt mondta, hogy a december 24-i nagy moszkvai ellenzéki tüntetésen különböző erők vettek részt, amelyeknek nincs közös álláspontjuk. "Mindegyikkel külön, a saját gondjairól, igényeiről kell tárgyalni, s ez a kérdések alapos átgondolását igényli" - fogalmazott a politikus.

A különböző pártok, társadalmi szervezetek és állampolgári csoportok által szervezett szombati moszkvai megmozduláson mintegy hatvanezer ember vett részt. A jelenlévők elfogadtak egy határozatot, amely egyebek mellett követeli a decemberi parlamenti választás eredményének megsemmisítését és új, tisztességes választásokat, valamennyi ellenzéki párt bejegyzését, továbbá demokratikus párt- és választási törvény elfogadását.

Vlagyimir Putyin a követelések kapcsán azt mondta, hogy soha nem ellenezte az ellenzékkel folytatott párbeszédet, de fellép a "szélsőségek" ellen. A miniszterelnök szerint szükséges a párbeszéd, de nem tudja, hogy az úgynevezett "rendszeren kívüli ellenzék" vezetői közül kivel lehetne tárgyalást folytatni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.