Túl hosszú idő

Gorbacsov: Putyinnak távoznia kellene a hatalomból

Mihail Gorbacsov szovjet exelnök szerint Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnöknek le kellene mondania az elnöki székért való küzdelemről, mert már túl hosszú ideje van hatalmon.

2011.12.24 20:27MTI

Az egykori Szovjetunió első és egyben egyetlen volt elnöke szombaton az Eho Moszkvi orosz rádióállomásnak nyilatkozott, éppen annak az évfordulónak az előestéjén, amikor húsz évvel ezelőtt - 1991. december 25-én - lemondott az akkora több hónapos agónia után már szétesett szovjet állam vezető posztjáról.

"Tulajdonképpen azt tanácsolnám Vlagyimir Valgyimirovics( Putyin)nak, hogy most távozzon. Három mandátum jött össze neki: kettő államfőként (2000-2008), egy miniszterelnökként - ez három időszak, nos, elég ebből. Mert ezek - a klánok - körülötte hoznak létre köröket" - mondta Gorbacsov, aki emlékeztetet arra, hogy húsz évvel ezelőtt őt senki sem távolította el posztjáról, ö maga jelentette be lemondását elnöki jogköreiről.

A szovjet exelnök szerint ezt kell tennie Putyinnak is.

"Én ezt az utat választanám, akkor ezzel meg lehetne védeni azokat a pozitív dolgokat, amit ő eddig tett" - mondta Gorbacsov szombati nyilatkozatában, amelyben támogatásáról biztosította az aznapi több tízezres moszkvai ellenzéki tüntetés szervezőit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.