Elment Kim Dzsong Il

3 napig feketében: Kuba is a sztálinista diktátort gyászolja

Háromnapos nemzeti gyászt hirdettek keddtől Kubában Kim Dzsong Il észak-koreai vezető halála miatt.

2011.12.20 08:28MTI

Az intézkedés szerint - amelyet helyi idő szerint hétfőn olvastak be az állami tv-ben - csütörtökig félárbocra eresztik a nemzeti lobogót a középületeken.

A karibi szigetország és a sztálinista kelet-ázsiai ország 1960-ban létesített egymással diplomáciai kapcsolatot. A hidegháború vége óta Észak-Korea Kuba kevés szövetségesének egyike. A hazájában csak "Kedves Vezetőként" emlegetett Kim Dzsong Il szombaton hunyt el.

Helyét minden bizonnyal legkisebb fia, Kim Dzsong Un foglalja majd el. A latin-amerikai országok közül a baloldali vezetésű Venezuela és Nicaragua részvétet nyilvánított Phenjannak a haláleset miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.