Versenytárgyalást hirdettek

Újabb ezer izraeli telepes megy Ciszjordániába

Az izraeli kormány versenytárgyalást hirdetett vasárnap Kelet-Jeruzsálemben és három zsidó telep bővítésére több mint ezer lakással.

2011.12.18 19:40MTI

Az építési és lakásügyi minisztérium szóvivője a bejelentéssel kapcsolatban kijelentette, az építkezés annak következménye, hogy a Palesztin Hatóság teljes jogú tagságért folyamodott szeptemberben az ENSZ-hez, ugyanakkor a fiatal izraeli házaspárok lakáshiányán is enyhíteni szeretnének. A szóvivő szerint "egyes országok nem lesznek túlzottan elégedettek, de meglepődni nem fognak".

A palesztinok azonnal tiltakoztak, és felszólították a nemzetközi közösséget, hogy figyelmeztessék Izraelt a felelősségére. "Itt az ideje, hogy megszűnjék a hallgatás az izraeli kormány jogsértéseiről, amelyek lerombolják a békefolyamatot és a kétállami megoldást" - üzente Száeb Erakat vezető palesztin diplomata az úgynevezett közel-keleti kvartettnek, vagyis az Egyesült Államoknak, Oroszországnak, az ENSZ-nek és az Európai Uniónak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.