Heten már ülnek

Görög anarchisták a bíróság előtt

Görögországban további négy anarchista pere kezdődött meg szerdán a bíróságon, miután hét társukat már a nyáron súlyos, 37 évet is elérő börtönbüntetésre ítélték követségek és politikusok elleni támadások miatt.

2011.12.14 17:43MTI

A 23-32 éves vádlottak az ügyészség szerint a "Tűz sejtjeinek összeesküvése" nevű csoport tagjai, akik 2008 óta több merényletet követtek el, egyebek között levélbombát küldtek 2010 novemberében az athéni amerikai diplomáciai képviseletre és európai politikusoknak, így José Manuel Barroso európai bizottsági elnöknek, Angela Merkel német kancellárnak és Silvio Berlusconi akkori olasz kormányfőnek. A szerkezetek csak egy alkalmazott könnyebb sérülését okozták. A csoport - legalább is szolidaritási nyilatkozatok szintjén - kapcsolatban áll olasz és holland anarchistákkal.
   
Az eljárást Athén közelében, egy kiemelten őrzött börtönben folytatják le, ahonnan a vádlottak közül hárman hétfőn sikertelenül próbáltak megszökni. Az eljárást egy ügyvéd betegsége miatt elnapolták december 20-ra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.